Jangan Pitnah Orang

Meskipun sebetulnya saya sudah merelakan dan mengiklaskan dia untuk tidak melakukan pembayaran, tapi hati saya masih rada keuheul dan penasaran.com dengan cerita/alasan oleh dia ( http://ibuseno.multiply.com/journal/item/370/Salah_Strategi_Jualan) .
Dengan dibantu seorang teman yang rela menginvestigasi ( tanpa saya minta ), akhirnya saya dapat nomor hape si Bapak satpam AS.

Tujuan saya telpon cuma mau tanya, apakah benar pernah terjadi kehilangan paket seorang karyawan bernama IS di pos satpam ?
Kenapa bisa hilang. Bagaimana prosedur yang dilakukan ketika ada surat atau paket untuk karyawan di sana.

Akhirnya, saya berhasil bicara dengan pak AS, untung Pak AS ini sangat sopan dan jawa sekali.. saya ceritakan sejak awal sampai akhir cerita.
Dan saya sebutkan juga tujuan saya telpon hanya untuk memastikan saja bukan untuk mengadu domba atau menagih utang.

Ternyata oh ternyata..
Pak AS mengakui bahwa pada tanggal 5-11 beliau masuk pagi, maka betul memang beliau yang menerima surat ataupun barang jika ada pengiriman.
Dan sesuai prosedur pula, setiap surat dan barang untuk karyawan office akan dimasukkan langsung ke box masing2 karyawan.
Jika memang telah terjadi kehilangan di Box, pastinya si pembeli (IS) akan menanyakan barangnya ke pihak security, utamanya Pak AS. Tapi sampai hari ini, Pak AS sama sekali belum pernah berbicara apapun dengan IS.

Saya cuma bilang kebeliau, tolong dimaafkan teman saya ya Pak kalau dia sudah memfitnah bapak karena beliau bilang bapak yang menghilangkan barang itu.
Teuing urusan di sana mah kumaha maneh na wae..

Koq ada ya orang yang tega gitu, kalo gak mau bayar mah gak apa2 deh, tapi jangan pitnah orang dong !..

Advertisements

58 responses to “Jangan Pitnah Orang

  1. bundanaizan said: iyaa gimana reaksi pa AS yahh, pasti langsung nyamperin sambil emosi…

    belom nelpon lagi hehehe.. gak perlu lah

  2. melatiputih67 said: Teh jalmi model kitu mah moal tiasa di percanten,janji..alesan…teu jujur,kalah fitnah.padahal terus terang we ka teteh nya teu kenging gengsi…anu akhirna pan ke cilaka ku kalakuan nyalira.emang teh kedah hati2.jaman ayeunamah teu mung ukur ku cariosan anu penting mah buktos.melaksanakan janji..tangung jawab dan jujur.sanasib teh……hahahaa

    hehehe.. siga motto auto 2000 teh. nu penting bukti sanes janjni gengsi sigana mah anjeuna ka abdi..

  3. ibuseno said: hehehe.. siga motto auto 2000 teh. nu penting bukti sanes janjni gengsi sigana mah anjeuna ka abdi..

    tah eta teh..jalmi gengsi bari teu aya modal mah wah payah..,ka alaman teh ku abdi lah,komo upami urang percanten ,heug jalmi eta teu ngajagi kapercantenan..pan ka urangna oge janten kecewa

  4. melatiputih67 said: tah eta teh..jalmi gengsi bari teu aya modal mah wah payah..,ka alaman teh ku abdi lah,komo upami urang percanten ,heug jalmi eta teu ngajagi kapercantenan..pan ka urangna oge janten kecewa

    hahaha.. rek gaya teu aya modal.. Kecewa mah aya teh. pasti na.. tapi ya kumaha nya.. mung tiasa ngadoa mugia teu mendakan deui jalmi nu siga kieu

  5. ibuseno said: hahaha.. rek gaya teu aya modal.. Kecewa mah aya teh. pasti na.. tapi ya kumaha nya.. mung tiasa ngadoa mugia teu mendakan deui jalmi nu siga kieu

    muhun teh..nya serba salah.leres pisan kedah di duakeun mugia kalakuan kitu teh teu kenging di ulangi deui,margi ke bakal heurin ngalengkah kanggo anjeuna.

  6. memang pitnah itu lebih kejam daripada pitnes ya teh 😀

  7. melatiputih67 said: muhun teh..nya serba salah.leres pisan kedah di duakeun mugia kalakuan kitu teh teu kenging di ulangi deui,margi ke bakal heurin ngalengkah kanggo anjeuna.

    Uhun Teh.. Insya Alloh 🙂

  8. akuhanif said: memang pitnah itu lebih kejam daripada pitnes ya teh 😀

    hihi.. iya lah Teh.. da saya mah udah jarang pitnes oge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s